Annika Havaste -
0
home,blog,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Ajankohtaista

Hyvää oloa, uusia keinoja terveyteen, pehmeää liikuntaa, ulkoilua ja lepoa…

Kaikkea tätä on luvassa kokonaisen viikonlopun täydeltä maaliskuun lopussa upeissa maisemissa!

Tule keräämään talteen virkeän kevään ainekset! Ohjaan koko viikonlopun ohjelman.

Ohjelma näyttää tältä:

Perjantai
18.00 – 18.30 Alustus viikonloppuun
19.30 – 20.00 Rentoutusharjoitus
20.00 Rantasauna

Lauantai
8.00 – 9.00 Aamiainen
9.15 – 10.00 Aamuvenyttely
10.15 – 11.30 Oman terveystilanteen kartoitus funktionaalisen lääketieteen tapaan.
12.30 – 13.30 Keittolounas
13.30 Luento: suoliston merkitys terveydelle.
14.30 Kahvi / tee / smoothie
15.30 Luento päättyy
15.30 – 17.00 Omaa aikaa
17.00 – 18.00 Lempeä pilates. Niska ja hartiat rennoiksi.
19.00 Illallinen

Sunnuntai
8.00 – 9.00 Aamiainen
9.15 – 10.00 Elämän taito – hahmota arvosi ja tee suunnitelma tavoitteiden saavuttamiseksi
10.00 – 11.00 Käytännön workshop: terveelliset ruokavalinnat arjessa
11.00 – 12.00 Hyvinvointiviikonlopun päätös

Hintaan 350 € sisältyy majoitus 2 h huoneessa, aamiaiset, illallinen, lauantain päiväkahvit, smoothiet, vihermehut, valmennus ja pilates+rentoutustunnit. (Majoitus 1 h huoneessa 432 €)

Katso lisää ja ilmoittaudu täällä.

Ihanaa, jos tulet mukaan! Lämpimästi tervetuloa <3

Annika

Lue lisää >>

Work Goes Happy-messut järjestetään Finlandia-talolla 24.3 klo 9-16.30. Messut ovat maksuttomat, mutta ilmoittautuminen pyydetään tekemään etukäteen. Teemat tänä vuonna: vastuullisuus, vuorovaikutus, työelämä.

Nämä työhyvinvointiin painottuvat messut tarjoavat kaikille mielenkiintoista asiaa ja huippuhyviä asiantuntijoita, joita ei hevin pääse kuulemaan – ainakaan ilmaiseksi :).

Oma puheenvuoroni on klo 10.55-11.10 ja puhun suoliston ja aivojen välisestä kommunikaatiosta ja asioista, joilla voi vaikuttaa suolistonsa ja aivojensa terveyteen ja hyvinvointiin nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi olen omalla messuosastollani tavattavissa, jossa kerron ravinnon vaikutuksesta hyvinvointiin ja millaisia luentoja ja työpajoja voi tilata aiheesta omalle työpaikalle. Mitä jos järjestettäisiin teidän työpaikallenne tietoa, joka voi mullistaa hyvinvoinnin ja työntekemisen tehon?

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 🙂

 

Lue lisää >>

Nyt on taas vapaita aikoja ravintovalmennukseen. Tervetuloa uudistumaan ja voimaan hyvin!

Ravintovalmennus alkaa kahden tunnin tapaamisella, jossa teemme funktionaalisen lääketieteen kokonaisvaltaisen kartoituksen terveydentilastasi, sekä aikajanan terveyteesi vaikuttaneista tekijöistä elämäsi aikana. Näiden työkalujen avulla hahmotat, mikä vaatii ensimmäiset toimenpiteet terveytesi hoitamisessa.

On tilanteesi mikä tahansa, hyödyt ruokavaliosi säätämisestä juuri sinulle ja tilanteeseesi sopivaksi. Otamme aina huomioon myös suoliston terveyden, sillä se on terveytemme peruspilari.

Kaikkiin ravintovalmennuksiin sisältyy monipuolinen reseptipaketti, jossa on omia, hyväksi havaittuja reseptejäni vuosien varrelta. Kaikki reseptit ovat maidottomia ja gluteenittomia – eli sopivat herkällekin vatsalle.

Ota yhteyttä!

Lue lisää ravintovalmennuksestani.

 

Lue lisää >>

Viisi askelta parempaan työtehoon ja palautumiseen suolistoa hoitamalla

Nämä viisi askelta parantavat suolistosi ja aivojesi välistä positiivista yhteyttä, sekä ehkäisevät matala-asteista tulehdusta. Näin aivotoimintasi, keskittymiskykysi ja mieleialasi paranee ja elinvoimasi lisääntyy. Keskitymme käytännön toimiin kaikkien osa-alueiden kohdalla.

 1. Syö suoliston bakteerikantaa ja aivoja ruokkivaa ravintoa
 2. Kaikki probiooteista ja mitkä niistä voivat vaikuttaa aivotoimintaan
 3. Edistä ruuansulatustasi, paranna bakteerikantaasi, vähennä suolisto-oireita
 4. Keinoja hyvään uneen ja palautumiseen
 5. ”Elä puhtaasti mutta myös likaisesti”: kemikaalit, jotka voivat häiritä hormonitoimintaa ja suolistobakteereita. Miksi ”lika” on hyvästä

Ota ystävä tai puoliso mukaan ja tulkaa yhdessä viettämään ilta tärkeän ja innostavan asian parissa! Lämpimästi tervetuloa <3! 

Annika

Aika: 5.3.2020 klo 17.35-19.35

Paikka: Somatic Studio, Kasarmikatu 36, Helsinki

Hinta: 39€

Ilmoittaudu: asiakaspalvelu@somaticstudio.com

Lue lisää >>

Suolistoa hoitamalla superaivot – viisi askelta parempaan työtehoon ja palautumiseen

Viime talven kirjoitusprojektin tulos on nyt ihan oikeasti totta. Kirja on nyt saatavissa kirjakaupoista, esim Adlibriksen verkkokaupasta. Myös Suomalainen kirjakauppa myy kirjaa.

Mielenkiintoisia ja antoisia lukukokemuksia toivottaen

<3 Annika

Tässä on kuvaus kirjan sisällöstä:

Miten ruuansulatusta parantamalla ja mikrobikantaa vahvistamalla voi saada terveemmät aivot, paremman keskittymiskyvyn, mielialan ja stressinsietokyvyn? Suolistoa hoitamalla superaivot – Viisi askelta parempaan työtehoon ja palautumiseen antaa tähän vastauksen.

Teoksessa kerrotaan helppolukuisesti, miten suolisto, suolistomikrobit ja aivot ovat yhteydessä toisiinsa. Suoliston terveys ja bakteerikannan tasapainoisuus on edellytys hyvälle aivotoiminnalle, vähäisemmälle stressireaktiivisuudelle, positiivisemmalle ajattelulle ja aivojen terveydelle.

Myös sairaustiloihin liittyvään matala-asteiseen tulehdukseen voi vaikuttaa suoliston bakteerikantaa korjaamalla. Länsimainen ruokavalio, antibioottikuurit, kiireinen elämäntapa ja stressi vaikuttavat heikentävästi terveytemme perustuksiin – suoliston bakteerikantaan.

Kirjan avulla opit keinot, joilla takuuvarmasti lisäät keskittymiskykyäsi, lievennät stressaantunutta oloa ja lisäät positiivista asennetta. Annika Havasteen viiden kohdan suoliston hoito-ohjelma tarjoaa käytännössä toimivia syömiseen ja ruokavalioon liittyviä ohjeita, joilla voit suolistosi kautta kohentaa terveyttäsi kokonaisvaltaisesti. Teos sisältää myös suoliston ja aivojen terveyttä edistäviä elämäntapaohjeita sekä ruokareseptejä. Saat ruokavaliotasi muuttamalla aikaan merkittäviä muutoksia suolistosi bakteerikantaan jo kahdessa päivässä. Aloita heti!

Lue lisää >>

Tasapainodieetti – sammuta matala-asteinen tulehdus ja helli suolistosi kuntoon

Kun haluat ymmärtää piilevän hiljaisen tulehduksen, suoliston ja sen bakteeriston, stressin ja elämäntapojesi yhteyden terveytesi hoitamisessa ja oppia hoitamaan itseäsi kokonaisvaltaisesti, on tämä kirja juuri sinulle. Kirjan nimi viittaa tasapainoon, joka saavutetaan puhtaalla, tasapainoisella ruokavaliolla.Kirjan voi ostaa muun muassa Adlibriksestä ja Suomalaisen kirjakaupan nettikirjakaupasta ja kirjakaupoista.

(Tämä kirja on uusi, ajantasaistettu, toinen painos kirjasta Virtaa ravinnosta!)

Sain juuri ihanaa palautetta kirjan lukeneelta Merviltä:

Tilasin uuden kirjasi  ”Tasapainodieetti”  ja haluan lähettää sinulle kiitokseni. Kirja on mieletön tietopläjäys, selkeästi ja selkokielellä  kirjoitettu sekä helppolukuinen.
Olen siitä NIIN innoissani! 🙂 KIITOS, KIITOS ! terveisin Mervi

LUE LISÄÄ

Lue lisää >>

Etsitkö keinoja syödä terveellisemmin ja enemmän kasviksia? Haluatko, että reseptit ovat helppoja ja kuitenkin maistuvia? Oletko kyllästynyt toistamaan itseäsi keittiössä tai mietitkö, mikä olisi hyvä aamupala? Nyt voit tilata itsellesi tai lahjaksi toimivia, herkullisia ja helppoja ruokaohjeita sisältävän Puhtaan ruuan ruokavalio-reseptikirjan, jonka jokainen ravintovalmennuksessa käyvä asiakkaani saa osana palvelua.

Terveellinen, kasvispainotteinen syöminen on helppoa ja palkitsevaa, kun on on hyvät ohjeet. Ruuan pitää arkena olla nopeasti valmistuvaa ja pääraaka-aineiden sellaisia, joita voi hankkia kaappiin monia ruokalajeja varten. Tällöin kauppareissuilla täydennetään useimmiten vain tuoreita raaka-aineita, eikä kotiin päädy monia vain kerran käytettäviä aineksia.

Puhtaan ruuan ruokavalio- reseptikirjassa on yli 30 ruokaohjetta:  aamiaisia, smoothieita, gluteenittomia leipiä, ruokaisia salaatteja, papu-ja linssiruokia ja lämpimiä ruokia. Onpa pari kana- ja kalareseptiäkin päätynyt muuten kasviksia pullistelevaan kirjaseen. Kaikki ruokaohjeet ovat gluteenittomia ja lähes kaikki ohjeet maitotuotteettomia tai ne voi toteuttaa sellaisena.

Luet sähköistä reseptikirjaa helposti läppäriltä tai tabletilta. Sisällysluettelosta pääset klikkaamalla valittuun ohjeeseen, joka helpottaa selaamista ja reseptien hakua.

Tilata voit näin:  Laita viesti yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla: annika@annikahavaste.fi ja lähetän ruokaohjetiedoston ja laskun sähköpostitse.

Kirjasen hinta on 12,50 euroa.

Maistuvia ruokahetkiä <3

Lue lisää >>

Virtaa työpäivään! Käytännön opas siihen, miten ruokit aivosi uuteen vireeseen ja hoidat suolistosi kuntoon (12,50 €)

Tilaa opas sähköpostiisi: laita viesti sähköpostilla tai yhteystietosivujen yhteydenottolomakkeella.

On mukava tehdä töitä, kun ajatus sujuu, olo on virkeä ja keskittyminen helppoa. Ravinto ja syömistottumukset vaikuttavat ratkaisevasti kaikkiin näihin tekijöihin, jotka edesauttavat myös työssä viihtymistä ja siitä suoriutumista.

LUE LISÄÄ

Lue lisää >>

Vatsan turvotus, ilmavaivat, väsymys, iho-ongelmat, ja alavireisyys voivat olla merkkejä siitä, että suolisto kaipaa tehostettua hoitoa. Tämän verkkokurssin avulla hoidat suolistosi entistä ehompaan kuntoon. Kurssin nimi viittaa myös aivotoimintaan, sillä suoliston hyvinvointi vaikuttaa myös aivoihin ja mieleen.

 

Pidä huolta suolistostasi – niin se pitää huolta sinusta ja aivoistasi!

Suoliston mikrobikannan epätasapaino ja ruuansulatuksen ongelmat  ovat monien terveysongelmien juurisyy eli se perimmäinen syy, johon puuttumalla vaivakin helpottaa. Suolistoa on onneksi helppo hoitaa ja näin parantaa joka päiväistä oloaan. Tämä kurssi on suunniteltu sinulle, joka haluat lisää tietoa suoliston terveydestä ja paremman olon helpoin ja käytännöllisin keinoin.
Suolisto on myös immuniteetin koti ja suoliston hyvä kunto on luo vahvan immuniteetin ja auttaa hyvän terveyden ylläpidossa. Voikin sanoa, että suolisto on joko terveyden lähde tai sairauden tyyssija.  Vailtettavasti nykyinen kiireinen elämäntapamme ja jopa terveellisenä pitämämme ruokavalio ei ole aina paras mahdollinen suolistoa ajatellen.  Paljon positiivista on kuitenkin tehtävissä helposti arkeen soveltuvilla ruokavalion muutoksilla. 

 

Sulaako ruokasi riittävän hyvin? Entä imeytyvätkö tärkeät ravintoaineet suolistostasi?

 

Kannattaa huomioida, että vaikka söisi terveellistä ruokaa, sen on myös päästävä perille, eli sen pitää sulaa hyvin ja imeytyä kunnolla. Tämä ei ole itsestään selvää: ikä, kiire, lääkkeet, yliherkkyydet ruoka-aineille, vuotava suoli ym ovat hyvin yleisiä. Joku kokee voimakkaita oireita, toinen ei, mutta oireet eivät aina ole kovia tai niihin on tottunut 😉 Jos olet joskus syönyt antibiootteja tai muita lääkkeitä, olet ollut stressaantunut, tai palautumisessasi tai ruokavaliossasi on ollut toivomisen varaa hyödyt varmasti siitä, että hoidat suolistoasi tehostetusti. Entä tiedätkö sulaako ruokasi tarpeeksi hyvin? Monet suolisto-ongelmat ja sitä kautta muut terveysongelmat alkavat juuri siitä, että ruoka ei sula kunnolla.
 
Suolistoa voi parhaiten hoitaa ruokavalion avulla, mutta muitakin keinoja on syytä usein käyttää. Tein tämän kurssin, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus hoitaa suolistoaan paremmin – tai entistäkin paremmin 🙂
Käymme läpi, mitkä ruoka-aineet parantavat ja mitkä heikentävät suoliston kuntoa, miten saat varmistettua ruokasi sulamisen ja mitkä elämäntapatekijät kannattaa ottaa huomioon. Lisäksi opit tekemään terveellisiä smoothieita, joihin voit sujauttaa suolistosi – ja aivojesi! – terveyttä edistäviä ainesosia, sekä valitsemaan herkullisia ja terveellisiä välipaloja.
 
Suolistoa hoitamalla hoidat koko terveyttäsi sen juurilta lähtien.
 
Kurssi koostuu videoista ja kirjallisesta materiaalista. Voit katsoa ja lukea kaikki materiaalit omaan tahtiisi.
 
Pääset katsomaan kurssia ja ostamaan sen helposti tästä. Kurssin hinta on 65 €. 
 
Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Tällä testillä voit arvioida suolistosi tilannetta.
Lue lisää >>

Nyt on juuri oikea aika aloittaa uusi, terveempi vuosi!

Valmennus on tammikuun loppuun asti saatavissa edulliseen hintaan + 70 euron Foodin-lahjakortti

Mitä opit kurssilla ja miten se voi hyödyttää sinua?

 • Opit, mitkä asiat kuuluvat terveelliseen ravintoon ja mitkä ruoka-aineet ovat haitallisia. Monista asioista on monenlaisia mielipiteitä, mutta osaatko tarttua olennaiseen? Kurssin käytyäsi osaat
 • Tiedätkö, miten jokaisen kannattaa hoitaa suolistoaan, jotta se voi hoitaa kaikki tehdävänsä hyvin ja hoitaa siten sinua? Kurssimateriaali opastaa sinua hoitamaan suolistoasi, joka on terveytesi peruspilari. Kurssilla käsittelen myös ratkaisuja erilaisiin suoliston alueen vaivoihin. Hyvästi turvotus ja kaasutehtaana kulkeminen!
 • Opit rentoutumaan, pysähtymään ja valitsemaan ajatuksesi, joka laskee stressihormonitasojasi. Näin nukut ja palaudut paremmin, saat parempia tuloksia treenistäsi ja parannat ruuansulatusta ja suoliston mikrobikantaa
 • Olisiko aika saada parempi lihaskunto ja venyvyys? Opit koostamaan itsellesi sopivan treeniohjelman ja venyttelemään oikein, jotta saat tuloksia harjoittelusta. Voit tehdä kaiken oman ajankäyttösi ja tarpeidesi ehdoilla
 • Opit hoitamaan ihoasi oikein ja valitsemaan itsellesi sopivaa kosmetiikkaa. Ei enää turhia hoitoja tai ostoksia!
 • Entä mitä on yin-jooga? Tässä joogalajissa et rehki, vaan venyt ja annat hermostosi rentoutua ja palautua. Ihana harjoitus vaikkapa päivän päätteeksi, kun haluat nukkua paremmin tai vaikkapa palautua kovemmasta harjoittelusta. Tämä sopii loistavasti juuri kotiharjoitteluun. Palkaksi saat levänneen olon, mutta tunnet kuitenkin tehneesi fyysisen harjoituksen. Sopii ihan kaikille ikään ja venyvyyteen katsomatta!
 • Entä mietitkö joskus, sopivatko jotkut ruoka-aineet sinulle paremmin kuin toiset? Voi olla että näin on. Ayrveda on ikivanha Intialainen oppi kehotyypeistä ja ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta, jossa ravinnolla on suuri merkitys. Opit katsomaan ravintoa myös kehotyyppisi kannalta

Re-Start -valmennus on Suomen kokonaisvaltaisin verkossa tapahtuva valmennus, jonka avulla voi oikeasti saavuttaa pysyvän hyvän olon.  Käytännönläheisten videoiden ja helppotajuisten kirjallisten materiaalien avulla opit , mistä kaikesta hyvinvointi koostuu. Kun käyt materiaalia läpi, voit toteuttaa vähitellen itsellesi tärkeitä muutoksia ja palata katsomaan materiaalia uudelleen, jolloin hyvistä tavoista tulee pikku hiljaa pysyvä osa elämääsi. Monestihan terveelliset elämäntavat eivät ehdi juurtua, josta seuraa takaisin vanhoihin tapoihin lipsuminen.

Valmennus on jaettu kuuteen osioon: iho, keho, ravinto ja suolisto, mieli, yin jooga ja ayurveda. Näistä jokaista vetää oman alansa kokenut huippuasiantuntija. Osaaminen on hioutunut vuosien varrella saadun palautteen, asiakaskohtaamisten ja onnistumistarinoiden johdosta timanttiseksi. Vastaavaa asiantuntijatiimiä et löydä muualta. Jos tunnet tarvetta vain johonkin osioon, voit hankkia vain sen.

Kunkin valmennusosion voi hankkia myös yksittäin. Jos siis kaipaat ohjeistusta vaikkapa ainoastaan ravinnon ja suoliston hoidon osalta, voit hankkia Ravinto-osion (joka sisältää myös suoliston hoidon) hintaan 45 € (norm. 70€)  tammikuun ajan.

Tammikuun ajan koko valmennusta myydään hulluun 195€ hintaan (normaalisti 350€), ja kaupan päälle saat vielä 70€ lahjakortin FOODIN-verkkokauppaan.

 

Lue lisää >>