Aurinkoinen appelsiini-kookosjugurtti (itse tehtyä kookosjugurttia) - Annika Havaste
22050
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22050,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Aurinkoinen appelsiini-kookosjugurtti (itse tehtyä kookosjugurttia)

Aurinkoinen appelsiini-kookosjugurtti (itse tehtyä kookosjugurttia)

G, M

Tässä on aivan uudenlainen tapa nautiskella jugurtista 🙂

Ohje on Outi Rinteen käsialaa. Outi laati ohjeen kirjaani varten ja otti myös kauniin kuvan. Kokeile omatekoista kookosjugurttia ja ihastu!

Yhteen annokseen tarvitset:

1 1/4 dl kookosjugurttia
1 luomuappelsiini
kourallinen saksanpähkinöitä (mielellään yön yli liotettuna ja huuhdeltuina)
1 tl tyrnijauhetta (tai muuta marjajauhetta)
ripaus jauhettua kardemummaa tai inkivääriä
(siitepölyrakeita ja mulperinmarjoja)

Raasta pestyn luomuappelsiinin kuorta talteen n. 1/2 tl. Rouhi saksanpähkinät kevyesti. Sekoita pähkinärouheeseen appelsiininkuori, tyrnijauhe ja kardemummaa/inkivääriä (sekä siitepölyrakeita). Puolita appelsiini ja purista toisesta puolikkaasta mehu. Kuori toinen puolikas ja jaa lohkoiksi.

Kokoa annos laittamalla kulhon pohjalle jogurttia, kaada päälle appelsiinin mehu ja asettele lopuksi lohkot. Ripottele päälle maustettu pähkinärouhe (ja mulperinmarjoja). Tarjoa heti.

KOOKOSJOGURTTI
2,5 dl paksua kookoskermaa
2 probioottikapselin jauhemainen sisältö

Vatkaa puhtaassa lasiastiassa keskenään huoneenlämpöinen kookoskerma ja probioottijauhe. Jätä peitettynä hapattumaan huoneenlämpöön mielellään vuorokaudeksi. Valmis kookosjogurtti tuoksuu miedon happamalta ja miellyttävältä. Siirrä kylmään ja käytä jäähtyneenä.