Inkiväärillä maustetut kanafileet - Annika Havaste
22011
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22011,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Inkiväärillä maustetut kanafileet

Inkiväärillä maustetut kanafileet

L, G, FODMAP

Kanasta saa hyvää, kun sen maustaa reilusti. Pitkä marinointiaika ei kuitenkaan aina arjen kiireissä onnistu ja onneksi sitä ei välttämättä tarvitse tehdä. Oleellista on laittaa tarpeeksi sitruunaa :), se myös mureuttaa.

Nauti fileet salaatin, quinoan tai muun lisäkkeen kanssa tai laita jäähtyneenä leivälle.

Neljälle riittävän annoksen saat näistä aineksista:

3 kanafilettä

½ dl oliiviöljyä

1 luomusitruuna

2 valkosipulinkynttä (FODMAP: korvaa ruohosipulilla)

5 – 7 cm pala inkivääriä raastettuna

(tuoretta, raastettua kurkumaa muutaman cm pala – ei välttämätön)

(Provence-yrttimausteseosta tai tuoretta yrttiä kuten lehtipersijlaa– ei välttämätön)

Laadukasta suolaa, mustapippuria

Leikkaa kanafileet 3 osaan, jotta saat yhdeksän ohutta palaa – tai jätä ne kokonaisiksi (lisää uunissaoloaikaa). Laita fileet uunivuokaan. Valuta oliiviöljy fileiden päälle. Murskaa valkosipulinkynnet, raasta sitruunan kuoresta raastetta ja ripottele ne kanafileiden päälle. Lisää myös inkivääriraaste. Purista koko sitruunan mehu kanafileiden päälle, lisää suola ja pippuri. Kääntele fileitä jotta ne maustuvat ja jätä suurin osa mausteista fileiden alle, jotta ne eivät pala uunissa.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin ½ tuntia. Tarkista, että palat ovat kypsiä, mutta älä pidä niitä liian pitkään uunissa, jotta ne eivät kuivahda.

Voit tehdä kanasalaatin: lisää uunissa kypsennettyjä punajuuria, romaine-salaattia, timjamia tai muuta tuoretta yrttiä ja esim. ituja ja kurkkua, sekä oliiviöljyä. Kuvassa lautasella on myös nokare hummusta. Tai tee avocado-kanaleipiä vaikkapa evääksi: leivälle avocadoa, maustettuna sitruunamehulla, päälle versoja, salaattia ja tässä myös viipale juustoa (ei välttämätön) Huomioi, että punajuuri ja gluteenipitoinen leipä eivät sovi FODMAP-ruokavalioon.