296
post-template-default,single,single-post,postid-296,single-format-standard,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Gluteeniton siemennäkkäri

Gluteeniton siemennäkkäri

Moni on ryhtynyt gluteenittomalle ruokavaliolle – useimmiten varmaan kokeillakseen tulisiko helpotusta vatsaongelmiin. AIka moni myös kokee gluteenittoman auttavan. Ainakin se voi olla osa ratkaisua. Kaupan gluteenittomia tuotteita tutkiessa alkaa sitten ihmettelemään, eikö gluteenitonta leipää voisi olla tarjolla hiukan herkullisempana ja terveellisempänä. Siinäpä olisi oiva liikeidea jollekin osaavalle. Siihen asti täytyy todeta, että onneksi gluteenitonta on tosi helppo leipoa itse!

Helppoa, vaivatonta, gluteenitonta

Tässä on helpon gluteenittoman siemennäkkärin ohje. Mukailin ohjetta, jonka löysin kirjasta Vegetarian Everyday (David Frenkiel, Louise Vindahl / Rizzoli New York).

  • 1/2 dl kutakin: pellavansiemeniä rouhittuna, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, sekä seesaminsiemeniä
  • 1 dl riisijauhoa tai hirssijauhoa (tai muuta gluteenitonta jauhoa)
  • 1/4 dl oliiviöljyä (tai kookosöljyä)
  • 2 tl merisuolaa
  • 1 1/4 dl vettä
  • 1 rkl luomuhunajaa liotettuna tilkkaan vettä

Sekoita siemenet ja jauhot keskenään.  Lisää jauhot, suola ja oliiviöljy. Sekoita joukkoon vesi. Taikinan pitäisi olla aika löysää, joten lisää vettä tarvittaessa. Vesi haihtuu uunissa.

Ota esiin kaksi leivinpaperinpalaa. Levitä toiselle taikina ja taputtele sitä hiukan litteäksi. Paina toinen paperi päälle ja silittele taikina ohueksi ja tasaiseksi lätyksi.Ks kuvat alla!

Paista noin 25 minuuttia 180 asteessa. Sitten ota se uunista ja valele pullasudilla hunajavevsi näkkärille. Tämän jälkeen paista vielä noin 25 minuutta. Tai kauemmin, jos ei ole kypsynyt kunnolla (riippuu taikinalättysi paksuudesta :)) Varo, ettei näkkärisi tummu liikaa, laita tarvittaessa leivinpaperi toisen paiston ajaksi sen päälle.

Tästä tuli tosi hyvää! Plussaa on myös nopeus, näkkäri kun ei vaadi kohotusta, ei muutakuin ainekset sekaisin ja uuniin!

No Comments

Post a Comment

css.php