697
post-template-default,single,single-post,postid-697,single-format-standard,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Herkullinen ja proteiinipitoinen Quinoa-puuro

Herkullinen ja proteiinipitoinen Quinoa-puuro

Puuro, joka täyttää pitkään

Kuulen usein, että puuroaamiaisen jälkeen nälkä yllättää jo parissa tunnissa. Siksi moni on jättänyt tämän herkun sikseen. Puuro voi kuitenkin olla myös täyttävää ja luonnostaan proteiinipitoista.

Hiukkasen vaivannäköä ja lautaselle ilmestyy proteiinipitoinen superfood. Olen itse rakastunut quinoapuuroon. NAM :-D. Teen puuron suomalaisesta quinoasta, joka puuroutuu hetkessä tiiviiksi ja meheväksi. Quinoasta tehty puuro proteiinipitoisempaa kuin vaikkapa kaurapuuro. Ja se nostaa verensokeria hitaasti, mikä on tosi tärkeä juttu jmuun muassa jaksamisen kannalta – puhumattakaan vyötärömakkkaroiden ehkäisyssä.

Tässä reseptissä käytän kookos- tai kauramaitoa. Keitetään paketin ohjeen mukaan ja valmiiseen puuroon sekoitetaan 2 tl kookosöljyä annosta kohti, päälle marjoja ja erityisenä herkkuhetkenä myös hiukkasen luomuhunajaa tai omatekoista mansikkahilloa. Jälkimmäiset tosin lisäävät hiilaripitoisuutta, joten jos haluaa maltillisesti verensokeria nostavan puuron, ne kannattaa jättää väliin. Kookosöljystäkin tulee hiukan makean oloinen maku puuroon. Ja yksi vaihtoehto, jos makeutta kaipaa, on laittaa päälle manteleita tai mantelitahnaa, nekin maistuvat makealle.

Keitä quinoa paketin ohjeen mukaan. Kiehautus riittää ja sitten anna hautua välillä sekoittaen. Tämä onnistuu vaikka aamutoimien lomassa. Lisää sekaan yhtä annosta kohti 1 t – 1 rkl kookosöljyä. Päälle reilusti marjoja vaikka suoraan pakkasesta.

2 Comments
 • Maarit Mäkinen

  9.1.2016 at 18:28 Vastaa

  Mistä ostat qvinoan? Onko se siis hiutaleina? Kauan keität!

  • Annika

   11.1.2016 at 18:14 Vastaa

   Hei Maarit! Ostan tavallisesta ruokakaupasta, sitä on useita merkkejä. Quinoaa saa luomunakin yleensä. Suomalainen Sun Speltin quinoa on lempparini, mutta sitä ei ole joka paikassa saatavilla. Suomalaiseta quinoasta tulee paras puuro, koska se on keitettynä tiiviimpää. Keittoaika on noin 15 minuuttia: kiehautus ja sitten saa vesi imeytyä matalalla lämmöllä. Keittoaika vähän vaihtelee.

Post a Comment

css.php