265
post-template-default,single,single-post,postid-265,single-format-standard,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Ruokaisa papu-avocadosalaatti

Ruokaisa papu-avocadosalaatti

On hyvä suosia kypsentämätöntä kasvisruokaa vuoden ympäri, mutta erityisesti keväällä tulee monelle tarve keventää ruokavaliota ja lisätä kasvisten syöntiä (entisestään :))

Kun haluat päästä nopeasti ja helpolla, mutta tinkimättä terveellisyydestä, tee monipuolinen salaatti. Se sopii myös evääksi töihin.

Tämä salaatti toimii siis hyvin täydellisenä ateriana. Kuidut, proteiini ja rasva pitävät kylläisyyden yllä ja kasvikset ja pavut sisältävät arvokkaita vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja, joita keho tarvitsee joka päivä.

Pavut ovat kuitupitoinen proteiinilähde ja ne sisältävät runsaasti antioksidanttiyhdisteitä (antioksidantit suojaavat solujaja perimää vaurioilta). Sekaan lorautettava tilkka kylmäpuristettua laadukasta oliiviöljyä –  ja tietysti myös avocado –  sisältävät E-vitamiineja, joita on hyvä saada luonnollisista lähteistä runsaasti.

Resepti (yhdelle), jota voit vapaasti muokata:

  • Roomansalattia lautasen pohjalle
  • Vsikrassia ja/tai persiljaa
  • 1 tomaatti
  • 1/2 avocado lohkottuna
  • Muutama kukkakaalin kukinto, raakana (tai parsakaalia höyrytettynä)
  • Sinimailasen ituja
  • Kurkkua
  • Marinoituja mustapapuja (tai keitettyjävihreitä tai mustia linssejä)

Miten marinoit: tee kastike 3 rkl oliiviöljyä, 1 tl sitruunanmehua, 1 puristettu valkosipulinkynsi, hyvälaatuista suolaa (kuten Himalajansuola), mustapippuria, Provencen yrttimaustetta tai tuoreitta oreganoa, basilikaa (tms). Sekoita n. 2 dl kypsiä papuja kastikkeeseen ja syö heti tai marinoi muutama tunti (maku syvenee).

Voit käyttää luomupapuja purkista (esim Biona tai GoGreen), mutta paras olisi tietysti itse keitetyt pavut :). Jos olet viitseliäs, voit keittää kerralla enemmän ja pakastaa pieniä määriä. Huom. pavut pitää liottaa esim. yön yli, jonka jälkeen ne keitetään pussin ohjeen mukaan noin tunnin. Linssejä ei tarvitse liottaa, vain keittää 20-25 minuuttia.

No Comments

Post a Comment

css.php