28.1.2012
In
Gluteeniton, Ruoka
Pähkinäinen, gluteeniton mysli
Innoistuin tekemään itse mysliä. Se on tosi helppoa ja aikaa meni viitisen minuuttia ja sitten uuniin. Kun tekee itse, pääsee halvemmalla ja saa laadukkaampaa. Eipä tarvitse tihrustella sisällysluetteloa ja miettiä, minkä laatuista öljyä mysliin on laitettu. Gluteenittoman version saa tehtyä helposti, kun käyttää puhdas-kaura hiutaleita.
Annoksesta mysliä saat paljon kuitua herkullisella tavalla, saat myös monipuolisesti Omega- rasvahappoja, myös rippusen Omega 3:a, sekä kunnon tujauksen hivenaineita ja kivennäisaineita kuten kalsiumia. Verensokeri pysyy tasaisena ja nälkä poissa pitkään. Ihan superruokaa siis.
Tässä myslissä ainekset ovat:
- n. 3,5 dl luomukaurahiutaleita (quinoahiutaleita voisi sekoittaa joukkoon)
- 1,5 dl cashew-pähkinöitä
- 1 dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- Juoksevaa hunajaa (purista ristiin-rastiin seoksen ollessa pellillä)
- n 1/2 dl kookosöljyä, jonka olin lämmittänyt juoksevaksi (muukin kylmäpuristettu öljy käy)
Sekoittele ja laita uuniin 190 asteeseen 13 minuutiksi. Jäähdytä ja säilytä lasipurkissa.
Annika
28.1.2012 at 17:16Hei, tosiaan 🙂 Uuni 190 asteeseen. Maistuvia myslihetkiä!