320
post-template-default,single,single-post,postid-320,single-format-standard,qi-blocks-1.0.6,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Kokeile tipatonta kuukautta, voit yllättyä tehosta

Kokeile tipatonta kuukautta, voit yllättyä tehosta

Vaikka varmaan uskomme maalaisjärjelläkin, että kuukauden alkoholiton jakso tekee elimistölle hyvää, on siitä nyt englannissa tehty tutkimuskin.

Tipattomalla kuukaudella kolesteroliarvot, unen laatu ja keskittyminen paranivat

Kuukauden tipattomalla olleilla terveillä alkoholin kohtuukäyttäjillä maksan rasvaisuus väheni, he nukkuivat paremmin ja heidän sokeriarvonsa ja kolesteroliarvonsa putosivat. Lisäksi koehenkilöt laihtuivat keskimäärin 1,5 kg ja heidän keskittymiskykynsä parani. Kaikki nämä tekijät parantavat merkittävästi terveydentilaa ja hyvinnvoinnin tunnetta. Ainoa haittapuoli oli, että koehenkilöiden sosiaalinen elämä väheni, kun he välttelivät tilaisuuksia, joissa tarjotaan alkoholia :).

 

Jos siis haluaa parantaa unta, keskittyä paremmin, laihtua, parantaa kolesteroli ja sokeriarvoja, niin yksi hyvä keino on jättää alkoholi pois. Samalla tämä muistuttaa siitä, että jopa kohtuukäyttö näyttää olevan melkoisen haitallista.

 

Faktaa taustalla:

  • Maksan rasvoittuminen on vakava juttu, sillä jatkuessaan se johtaa maksakirroosiin, josta ei enää voi toipua. Maksaa rasvoittavat erityisesti alkoholi, mutta myös liiallinen verensokeri – etenkin fruktoosi on todella haitallista (hedelmästä irroitettuna, hedelmät ovat ok).
  • Kun verensokeri on pitkään koholla, ei keho enää reagoi insuliiniin yhtä hyvin ja verensokeritasot jäävät ylös. Korkea verensokeri on todella haitallista elimistölle ja erityisesti aivoille. Alkoholi vaikuttaa siis myös verensokeritasoihin ja voi olla osasyynä aiheuttamassa kakkostyypin diabetesta.
  • Univaje heikentää keskittymiskykyä ja selkeää ajattelua, sekä lihottaa.

 

Lähde: Royal Free London 

No Comments

Post a Comment

css.php