23097
post-template-default,single,single-post,postid-23097,single-format-standard,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Treeniä Vagus-hermolle – tule kokeilukerralle ilmaiseksi <3

Treeniä Vagus-hermolle – tule kokeilukerralle ilmaiseksi <3

Fysiologinen palautuminen

Voit ottaa nokoset tai käydä kävelyllä ja tuntea virkistyneesi, mutta sykkeesi voi silti jäädä korkeaksi, kertoen ylivirittyneisyydestä ja kuormituksesta. Tie palautumiseen kulkee Vagus-hermon eli kiertäjähermon kautta. Sítä ”aktivoimalla” vaiihdetaan sympaattisen hermoston tilalle parasympaattinen hermosto, joka vastaa palautumisesta. Vagus-hermoon voimme vaikuttaa esimerkiksi hengitysharjoituksilla ja mielikuvaharjoitteilla.

Hengähdyshetkä® -valmennus yhdistää kaikkia tehokkaita, lempeitä ja nautinnollisia harjoitteita.

Stressi ja suoliston oireet

Stressi (=jännittyneisyys, huono uni, mieltä vaivaavat asiat jne) ovat usein taustatekijänä myös suoliston oireissa, esimerkiksi ärtyneen suolen oireyhtymässä. Se on helppo ymmärtää, kun tiedetään, että suolisto on täynnä hermopäätteitä ja yhteydessä aivoihin jatkuvasti vagushermon (eli kiertäjähermon) kautta. Oireita suolistoon tulee, kun viestit aivoista ovat liian usein kiire, hätä ja huoli. Ärtyneen suolen oireilua voi helpottaa huomattavasti palauttavilla harjoituksilla.

Pitkään jatkuva stressi ja palautumisvaje heikentää terveyttä

  • Mieliala laskee
  • Unen määrä vähenee ja sen laatu kärsii
  • Paino nousee
  • Rasvaprosentti nousee ja lihasmassaa on vaikea kasvattaa tai ylläpitää
  • Ruokahalu kasvaa
  • Hormonitasapaino heittää
  • Elimistön matala-asteinen tulehdus lisääntyy
  • Suoliston mikrobikanta heikkenee, ruuansulatus vaikeutuu -> ongelmat suolistossa

 

Stressi on nykyisin perusolotila

Stressi voi aiheutua niin positiivisiksi, kuin negatiivisiksi kokemistamme asioista. Henkinen stressi aiheutuu liiasta kuormituksesta ja siitä, että mieli ja keho eivät saa riittävästi palautumisaikaa.

Fyysinen stressi sen sijaan voi aiheutua esimerkiksi sairaudesta, suoliston oireilusta tai jatkuvasta fyysisestä rasituksesta.

Elimistö etsii aina tasapainotilaa ja sen saavuttamiseksi sille pitää antaa siihen mahdollisuus.

Palautumisvalmennus

  • Hengitysharjoituksia (valitsemme sinulle sopivimmat)
  • Mielikuvaharjoituksia
  • Fyysisiä harjoituksia jotka muistuttavat Yin-joogan harjoitteita
  • Tilannettasi kartoittavia valmennustehtäviä

Ryhmävalmennus sisältää fyysisiä harjoituksia, hengitysharjoituksia ja mielikuvaharjoitteita. Kinnostuitko tästä? Kysy lisää: annika@annikahavaste.fi.

Minkä pitäisi muuttua, jotta stressi vähenisi?

Joskus on myös hyvä selvittää oman jaksamisen haasteiden taustalla olevia syitä ja selventää valmentajan avulla itselleen oma polku muutokseen. Valmentaja ei neuvo, mutta ohjaa miettimään asioita työkalujen avulla ja on tukena muutoksessa. Nämä helpot kartoitus- ja suunnittelutyökalut ovat todella toimivia. Kyse ei kuitenkaan missään nimessä ole terapiasta.

Olen valmistunut Hengähdyshetkiä-palautumisvalmentajaksi®. Voit lukea linkin takaa lisää siitä, mitä koulutus on pitänyt sisällään.

Varaa aika ilmaiselle kokeilukerralle. Laita viesti sähköpositlla annika@annikahavaste.fi.

Palautumisvalmennuksen voi aloittaa koska vain ja myös samaan aikaan ravintovalmennuksen kanssa. Valmennuskertoja voi olla yhdestä useampaan, tarpeen mukaan.

Palautumisharjoitteet ja valmennus onnistuvat myös etänä.

 

 

 

No Comments

Post a Comment

css.php