23097
post-template-default,single,single-post,postid-23097,single-format-standard,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Opi palautumaan, kehosi ja mielesi kiittää

Opi palautumaan, kehosi ja mielesi kiittää

Hengähdyshetkiä®-palautumisvalmennus sisältää mieltä ja kehoa palauttavia harjoitteita

 

Ravinnon ohella riittävä palautuminen on terveyden, hyvän mielialan ja suoliston terveyden perusta

Kun kuulin Villa Mandalan palautumisvalmentajan koulutuksesta, halusin heti mukaan. Sekä oman hyvinvointini, että asiakkaitteni kautta olin kokenut, että tarvitsen vielä lisää konkreettisia työkaluja. Päivittäinen palautumshetki on muodostunut minulle itselleni asiaksi, joka ei enää ole pakollinen tehtävä, vaan hetki, jota odotan.

Olen nyt voinut myös auttaa niitä asiakkaitani, joiden terveyshaasteet ja suoliston oireet johtuvat pitkälti liiallisesta stressistä – se kun ei aina kysy lupaa, vaan elämässä sattuu ja tapahtuu… ja positiivisetkin asiat voivat kuormittaa

Stressi on tutkitustikin hyvin usein taustalla myös ärtyneen suolen oireyhtymässä. Se on helppo ymmärtää, kun tiedetään, että suolisto on täynnä hermopäätteitä ja yhteydessä aivoihin jatkuvasti vagushermon (eli kiertäjähermon) kautta. Oireita suolistoon tulee, kun viestit aivoista ovat liian usein kiire, hätä ja huoli. Ärtyneen suolen oireilua voi helpottaa huomattavasti palauttavilla harjoituksilla.

Pitkään jatkuva stressi vaikuttaa myös terveyteen: mieliala laskee, aineenvaihdunta muuttuu, joka aiheuttaa usein painon nousua, lihasmassaa on vaikea kasvattaa, ruokahalu kasvaa, hormonitasapaino heittää. Elimistön matala-asteinen tulehdustila voi lisääntyä.

Onko meillä palautumisvajetta?

Palautuminen ei vain ole nykypäivänä automaattista, vaan sinänsä rentouttavakin tekeminen saattaa pitää mielen ja kehon kierroksilla. Vaatimukset ovat monilla aloilla kasvaneet ja elämme jatkuvassa informaatiotulvassa. Emme välttämättä myöskään liiku luonnossa niin paljon kuin olisi hyväksi, eikä arkeemme kuulu entisaikojen ”tylsää tekemistä”, jolloin mieli saisi levätä. Siksi nykyihminen tarvitsee käytännön työkaluja palautumiseen.

Entä jos on tilanne, jonka pitäisi muuttua, jotta stressi vähenisi?

Joskus on myös hyvä selvittää oman jaksamisen haasteiden taustalla olevia syitä ja selventää valmentajan avulla itselleen oma polku muutokseen. Muutoksia ei tarvitse tehdä yksin. Valmentaja ei neuvo, mutta ohjaa miettimään asioita työkalujen avulla ja on tukena muutoksessa. Nämä helpot kartoitus- ja suunnittelutyökalut ovat todella toimivia. Kyse ei kuitenkaan missään nimessä ole terapiasta.

Olen valmistunut Hengähdyshetkiä-palautumisvalmentajaksi®. Voit lukea linkin takaa lisää siitä, mitä koulutus on pitänyt sisällään. Olen valmis auttamaan Sinuakin palautumaan ja voimaan entistäkin paremmin.

Palautumisvalmennuksen voi aloittaa koska vain ja myös samaan aikaan ravintovalmennuksen kanssa. Valmennuskertoja voi olla yhdestä useampaan, aina tarpeen mukaan. Tule kokeilemaan, ensimmäinen kerran saat puoleen hintaan <3

 

 

No Comments

Post a Comment

css.php