21782
page-template-default,page,page-id-21782,page-child,parent-pageid-21767,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

Asiakkaiden kokemuksia

Asiakkaiden kokemuksia

Olin totaalisen kyllästynyt finneihini, selluliittiin ja jatkuvaan painonnousuun ja päätin että on aika toimia ja olen siihen valmis panostamaan.

Otin Annikaan yhteyttä koska hänellä on erityisosaamista ihon haasteiden kanssa ja jotenkin intuitio ohjasi hänen suuntaansa.
Annikan kanssa jutteleminen onkin ollut mukavaa ja vaivatonta. 2 tuntia menee niin että ei huomaakkaan!
Matkaa uuden ruokavalion kanssa on takana vasta nelisen viikkoa, mutta edistymisaskeleita on otettu isoin askelin.
Energiaa on lisää, iho kuultaa ja painokin on laskuun päin! Aviomies väittää myös lempeämmäksi, joka kertoo siitä että hormonit alkavat saamaan tasapainoa.
Ruokavalio on tuntunut itselleni enemmänkin asioiden saamiselta, kuin luopumiselta. Olen saanut terveemmän, jaksavamman ja kauniimman olemuksen, niin sisäisesti, kuin ulkoisesti!
Vaikkakin terveellisesti syöminen on arvokkaampaa, ei voi todellista arvoa mitata, koska terveys jonka saa tämän myötä, voi jättää monet sairastelut sairastamatta. Niin psyykkiset kuin fyysiset!
Annikan reseptit ovat maistuvia sekä helppoja tehdä!
Ehdottomasti hintansa väärti! En malta odottaa miltä muutaman kuukauden päästä tuntuu!
-Marita

Minun matkani terveeksi

Tämä on tsemppikirjoitus kaikille niille, jotka kamppailevat hyvinvointinsa ja terveytensä kanssa ja miettivät voisivatko he itse tehdä jotain. Kyllä voit!

Olen itse saanut todella positiivia tuloksia elämänmuutoksella, jonka aloittamiseen oli viimeinen niitti alkukeväällä 2016 saatu 2 tyypin diabetes diagnoosi. Samalla todettiin jo aikaisemmin aina silloin tällöin vaivanneen ja ”parantuneen” kilpirauhasen liikatoiminnan nyt kääntyneen vajaatoimintaan. Kummatkin sairaudet ovat perimässäni mukana. Samalla todettiin kolesterolin nousseen ja D-vitamiinitason olevan matalalla. Painokin jatkoi koko ajan nousemistaan. Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä asialle jotakin ja noudattaa viime syksynä edesmenneen rakkaan isäni käyttämää Tuntemattomasta sotilaasta tuttua iskulausetta ”ei saa jäädä tuleen makaamaan”. Työn hektisyys ja kiire +muut elämänhaasteet, kuten isän pitkäaikaisen sairauden aiheuttamat huolet, eivät varmaankaan ole olleet ainakaan terveyttä edistäviä asioita. Olen aika tehokas suorittaja töissä ja otan työasiat sydämelle. Totesin, että asioiden on muututtava myös henkisellä tasolla. Stressaaminen ei ole hyväksi.

Ostin muutamia kirjoja, joista sain paljon tietoa terveellisistä valinnoista, ruuan ja vitamiinien vaikutuksesta hyvinvointiin ja hormonitasapainoon. Kirjoitin ylös ruoka-aineiden ja vitamiinien vaikutuksia tiettyihin toimintoihin kehossa. Aihe kiinnosti minua kovasti.

Minullahan oli monta asiaa aivan sekaisin ja niistä lopputuloksena sairauksien alkamiset. Lääkäri tarjosi ainoastaan seurauksiin lääkehoitoa, mutta itse halusin lääkkeiden sijaan hoitaa syyt. Minulle kerrottiin kyllä, että jo pienikin painon pudotus auttaa verensokerin arvojen laskuun, mutta julkisen terveyskeskuksen diabetesinfotilaisuudessa kerrotut asiat olivat kovin pintaraapaisua. Minua harmitti muiden puolesta, koska sieltä saadulla tiedolla ei tultaisi saamaan kovinkaan isoa parannusta verensokeriin. Sillä siihen voi vaikuttaa, kun vaan tietää miten.

Kokonaisvaltaista terveyteni hoitamista

Aloitin käymään säännöllisesti työpaikan järjestämässä jumpassa 3x viikossa. Päätin panostaa terveyteeni myös menemällä yksityiselle FLT Ravintovalmentajalle ja löysin Annika Havasteen hänen blogikirjoitustensa perusteella. Halusin tukea löytämilleni tiedoille ravinnosta ja myös jonkun kenen kanssa hioa ruokavalio tarkasti kuntoon, jotta saisin kaiken tarpeellisen unohtamatta mitään oleellista. Kun tietoa on saatavilla monesta eri tahosta, niin välillä helposti eksyy tietoviidakkoon.

Annikan ohjeistuksena jätin pois gluteenin, sokerin, vähensin hiilihydraattien saantia ja paransin niiden laatua. Suoliston tilaa parannettiin maitohappobakteerien vahvalla kuurilla. Jätin pois melkein kokonaan maitotuotteet, joita käytin ennen paljon. Lisäsin montakin eri raaka-ainetta, joita en aiemmin syönyt juuri ollenkaan. Panostan nyt ehdottomasti syömisen säännöllisyyteen ja aamupalan syömiseen. Ennen työkiireet määrittelivät syömisiäni tai niiden poisjättämistä. Rahaa kyllä kuluu enemmän, kun ostaa laadukkaita vitaminilisiä, kalaöljykapseleita ja paljon käyttämieni raaka-aineita luomuna, mutta kyllä se kulu tulee takaisin terveytenä. Nyt syön usein marjoja, aina lautasmallin mukaisesti, avokadoa, pähkinöitä, siemeniä, kaura/kookos/pähkinämaitoja, kylmäpuristettuja laadukkaita öljyjä. Olen jättänyt alkoholin pois, vähentänyt perunan ja tiettyjen hedelmien syöntiä ja kahvin juontia.

Olen nyt ymmärtänyt, että esimerkiksi sokeria laitetaan niin moneen syötävään, myös suolaiseen ruokaan, siis aivan turhaan. On parempi käyttää hieman enemmän aikaa ja tehdä itse useammin ruokaa, koska silloin tiedät, mitä syöt. Olen myös ymmärtänyt, että light-virvoitusjuomat eivät ole hyviä sokeritasapainon kanssa kamppaileville ja että vesi on paras janojuoma. Liikunnan voi ottaa mukaan elämäänsä, vaikka ei olekaan urheilullista tyyppiä. Kyllä siihen tottuu.

Pienet valinnat, isot vaikutukset

Pienillä valinnoilla on vaikutusta. Kun teet paljon pieniä valintoja, niin saat ison vaikutuksen. Minulla jo 3 kuukauden ruokavaliomuutos laski painoa 7kg, ja kaikki arvot olivat palautuneet normaalitasolle. Tietenkin kilpirauhaseen olen joutunut ottamaan lääkettä, mutta sen aiheuttaman autoimuunitulehduksen arvoihin ei kuulemma lääkärin mukaan voinut vaikuttaa itse. Kolmen kuukauden jälkeen lääkärini oli ihmeissään, että sekin tulehdusarvo oli kääntynyt laskuun. Hän oli myös ihmeissään kolesteroliarvojen paranemisesta ja kysyi mitä olinkaan oikein tehnyt.

Ja muistan rauhoittumisen ja stressaamatta olemisen työkiireidenkin keskellä. Olen opetellut meditoimaan ja koitan välttää negatiivisia energiasyöppöjä. Voit myös kohdata omassa arjessa vähättelyä tai epäilyjä ruokavalioosi liittyen, mutta tärkeintä on, että itse tiedät mitä teet ja miksi. Kannattaa ottaa varalle mukaan omia eväitä pelastamaan ikäviltä tilanteilta. Olen alkanut tutustua ruokamarkettien tarjontaan uudelta näkökulmalta ja uusiin tuotteisiin. On myös hyvä ottaa selvää, vaikka etukäteen, sopivia kahviloita ja ravintoloita liikkuessasi uusilla paikkakunnilla.

Olen laittanut ylös paljon asioita, joita minä noudatan nyt, mutta ne on hyvä käydä läpi omakohtaisista tarpeista, koska kaikilla on kuitenkin omat lähtökohdat. Annikan kanssa lähdimme selvittämään taustoja läpi aivan lapsuuden ajoista lähtien, jotta mahdolliset syyt löydettäisiin.

Aivan helppoa tämä kaikki ei ole ollut, mutta kun löydät motivaation, sinäkin pystyt siihen. On paljon parempi olo, kun voit paremmin ja voit itse vaikuttaa siihen. En ole ottanut uutta ruokavaliotani dieettinä, vaan elämänmuutoksena. Tieto lisää tuskaa, mutta en enää olisi tietämättä tiettyjä asioita ruuan merkityksestä.

Terveisin Nainen 37-v.


Hei!
Kävin keväällä ravintovalmennuksessasi keskustelemassa ruokavaliostani. Minulla oli käynnissä alkuvuodesta alkanut pääsykoeurakka, ja stressasin paljon sekä olin väsynyt. Halusin vain tulla kiittämään siitä, miten paljon vinkkisi auttoivat ja antoivat todella paljon lisäenergiaa kevään loppurutistukseen, sillä huomasin jo hetkessä, miten paljon enemmän energiaa minulla oli. Työ tuotti tulosta, sillä pääsin opiskelemaan Turun kauppakorkeakouluun. Kiitos paljon sinulle avustasi, sain sinulta niin paljon hyviä vinkkejä jotka jäivät pysyvästi ruokavaliooni. Hyvää kesänjatkoa!
Terveisin Nainen 20 v.
———————————————————————————————————————-
Kiitos, Annika, kaikista neuvoista ja ohjeista. Melkein kuin olisin saanut uuden elämän! t. Merja, 49 v.
———————————————————————————————————————

”Hei! Kiitos kysymästä, voin mainiosti. Itse asiassa paremmin kuin koskaan. Ohjeesi olivat loistavia ja nyt olen tervehtynyt sekä henkisesti että fyysisesti. Se, miksi voin tällä hetkellä niin mainiosti johtuu siis enimmäkseen ruokavaliosta ja periaatteesta että lopetin laihdutusyritykset ja keskityin oikeaan ruokaan ja ravinteisiin. Positiivisella asenteella, liikunnalla ja kunnon yöunilla on paljon ratkaisevampi vaikutus kuin kalorien kyttäämisellä ja niistä stressaamisella. Masennuslääkkeet ovat elettyä elämää, migreeniä on nykyään äärimmäisen harvoin ja muutkin kolotukset ovat vähentyneet. Lihasvoima, etenkin vatsalihakset, ovat kehittyneet pilateksella.”

Satu 38 v.
_____________________________________________________________________________

”Hei! Kävin viime kesänä vastaanotollasi erityisesti sitkeän aknen vuoksi. Samalla sain runsaasti muita erinomaisia vinkkejä esim. verensokerin hallitsemiseksi. Kesän jälkeen on mennyt hienosti ja olen ollut paljon pirteämpi ja paremmalla tuulella. Lisäksi akne on käytännössä hävinnyt kokonaan.Uskon, että asiaan vaikuttaa eniten maitotuotteiden poistaminen ruokavaliosta. Jos/kun sorrun välillä kuitenkin maitopitoisiin tuotteisiin (ja esim. kyläreissuilla syön sitä mitä tarjotaan), huomaan sen välittömästi suun ympärystän ihossa ja leuassa.
Ruis teetti keväällä ongelmia, mutta nykyisin pystyn syömään myös sitä ihan mielin määrin. Kesän jälkeen olen syönyt myös enemmän rasvaa (toki parempilaatuista), lisännyt proteiinia ja vähentänyt sokerin syöntiä (en kylläkään lopettanut kokonaan, joten vielä riittää kehitettävää, ja nyt joulun herkuttelun jälkeen täytyy taas hieman kamppailla). Paino on pysynyt samana, mutta vyötärö on pikkuhiljaa tullut esiin:) Vieläkään en ole ihan toivetasossani oman fyysisen kuntoni suhteen, mutta parantunut energiataso mahdollistaa liikkumisen aiempaa useammin, joten uskon pääseväni ensi kesään mennessä ihan hyvään kuntoon.
Vaihdoin myös liikunnan rauhallisempaan (pilatesta, joogaa, venyttelyä, kävelyä ja luistelua), ja yllättäen olen alkanut saada myös lihaksia (tämän vahvistaa myös hierojani). Tämä tuntuu uskomattomalta, mutta pakko uskoa, kun näkee muutoksen omassa kehossaan. Erityisesti olen tyytyväinen ravintolisien osalta, nyt tiedän, mitä minuun kannattaa syödä ja mitä ei. Pääsin jopa verenluovuttajaksi, sillä hemoglobiinini on parantunut merkittävästi.
Kiitos siis avusta ja vinkeistä! Olen saanut ihan uuden elämän. Jakelen myös vinkkejä auliisti ympäristöön 🙂 Tästä syystä haluan antaa saman mahdollisuuden myös siskolleni…”

terveisin Raisa Varsta

——————————————————————————————————————-

Palautetta luennolta syksyllä 2022:

 

”Luennolta sai hyvin tietoa. Pidin kovasti luennoitsijan tavasta lähestyä ravitsemusasioita asiasisällöllisesti, eikä ollut saarnaamista tai syyllistämistä. Kun tiedostaa asioita, on helpompi tehdä muutoksia vaikkapa pienin askelin. Luennolla kerrottiin näitä pieniä tekoja, joilla voi parantaa omaa hyvinvointia. Nämä asiat varmasti jäivät monella mieleen ja pystyy helposti tekemään konkreettisia muutoksia.” /Osallistuja Kajaanin Ammattikorkeakoulun PIKA-Kainuu-työkykyprojektissa.

”Aina voi oppia uutta, vaikka asiassa jo tuttuakin oli. Luennoitsijan tyyli ihanan luonteva Teamsista huolimatta.” /Osallistuja Kajaanin Ammattikorkeakoulun PIKA-Kainuu työkyyprojektissa.

 

css.php