22327
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22327,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Gluteeniton siemen-pähkinäleipä

Gluteeniton siemen-pähkinäleipä

SiemenleipäGluteeniton siemen-pähkinäleipä

Leivän teko on hyvin helppoa. Sekoittelu ja paistaminen riittävät ja lopputulos on herkullinen. Taikinan voi laittaa illalla tai aamulla valmiiksi vuokaan, ja paistaa seuraavana päivänä tai illalla.

Nesteessä turpoavat siemenet ja hiutaleet antavat leivälle kiinteän ja helposti leikattavan koostumuksen. Veden, chia- ja pellavansiementen, kaurahiutaleiden sekä psylliumkuitujauheen määrät kannattaa pitää ohjeen mukaisina. Muuten pähkinä- ja siemenlajeja voi vaihdella.

Alkuperäinen resepti My new roots- blogi.

 

Ainekset:

 

3,5 dl pähkinöitä ja siemeniä

3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1 dl pellavansiemeniä

2 rkl chia-siemeniä

3 rkl psylliumkuitujauhetta

1 tl merisuolaa

1 rkl hunajaa

3 rkl sulatettua voita

3,5 dl vettä

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa astiassa voisula, hunaja ja vesi. Kaada nesteet kuivien aineiden sekaan ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista. Jos koostumus on liian paksu sekoitettavaksi, lisää vettä lusikallinen kerrallaan.

Kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan ja taputtele pinta tasaiseksi lusikan selällä. Anna taikinan tekeytyä pari tuntia tai vaikka yön yli.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Aseta leipävuoka uunin keskiosaan ritilän päälle ja paista 20 minuuttia. Ota leipä uunista, kumoa ritilälle ja paista vielä 30-40 minuuttia. Leipä on valmista, kun se kuulostaa ontolta pintaa koputeltaessa.

Leipä säilyy suljetussa astiassa huoneenlämmössä noin viisi päivää. Viipaloituna pakastettu leipä sulaa kätevinä kerta-annoksina paahtimessa

css.php