22009
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22009,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Lusikoitava mustikkasmoothie (Smoothie bowl)

Lusikoitava mustikkasmoothie (Smoothie bowl)

L, G, FODMAP

Tähän lusikoitavaan mustikkasmoothieen saat sisällytettyä paljon kuituja ja proteiinia. Kuidut pitävät vatsan toiminnassa, verensokerin tasaisena  ja suoliston bakteerit saavat nekin syötävää. Proteiini ylläpitää kylläisyyttä ja rakentaa kehoa. Jos haluat pudottaa painoasi, on tämä sinulle oiva resepti.

Kun vähennät nesteen määrää ja lisäät kuitu-ja proteiinilisän, niin smoothiesta tuleekin puuro 🙂 . Psyllium- rouheissa on eroa, valitse karkea rouhe, muutoin smoothiesta voi tulla liiankin kiinteää. Aloita kuitujen käyttö varovasti, jos et ole ennen syönyt niitä paljoa.

Yhteen annokseen tarvitset:

1,5 dl kauramaitoa

1,5 dl mustikoita (tai muita marjoja)

½ avocado (FODMAP: jätä avocado pois ja korvaa se halutessasi kypsällä banaanilla – et tarvitse muuta lisämakeutusta)

1 rkl psyllium- rouhetta

2 tl chia – siemeniä sekoitettuna 1/2 dl nestettä (vesi, kauramaito tms)

3 rkl hampunsiemen – proteiinijauhetta

2 liotettua taatelia tai 1 pehmeä medjool-taateli makeutta tuomaan (jos vältät sokeria, jätä pois. Jos noudatat FODMAPpia ja haluat makean version, niin korvaa taatelit liotetuilla tai pehmeillä rusinoilla – 1 rkl riittää)

 

Tehosekoita kaikki aineet ja lisää päälle vielä lisää marjoja. Jos haluat makeamman version, voit käyttää seassa banaania ja laittaa päälle myös luomuhunajaa. Jos pidät maidosta puuron kanssa, voit kokeilla lusikoitavan pirtelön lisänä tilkkaa kaura – tai mantelimaitoa.

Chia-siemenille riittää 10 – 30 minuutin liotus. Tähän annokseen 2 tl chia-siemeniä ja noin 1/2 dl nestettä: vettä tai kauramaitoa. Sekoita 5 minuutin liotuksen jälkeen seosta ja jätä sitten turpoamaan ”geeliksi”. Jos et syö pirtelöäsi heti, voit sekoittaa liottamattomat chia-siemenet muiden ainesten mukana, ne turpoavat ennen syöntiä sopivan pehmeiksi.

Tags

testi

css.php