22391
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22391,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Pähkinäistä kanaa ja Harissa-bataattia

Pähkinäistä kanaa ja Harissa-bataattia

 

img_5202Harissa – bataatti

1 iso bataatti kuorineen, 1/2 parsakaali, iso kourallinen pinaatinlehtiä. Pyörittele bataattipalat huolellisesti oliiviöljyssä ja kookosöjyssä, tai jommassa kummassa. Noin 2 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl kookosööjyä. Pullasuti tai kädet avuksi, niin rasva levittyy hyvin.
Sitten sekaan Harissa-tahnaa oman maun mukaan (siinä on chiliä).

Laita bataatit uuniin n 1/2 tunniksi. Höyrytä parsakaalipaloja 4-5 min, sitten laita paloille ripaus hyvälaatuista suolaa (meri- tai himalaja tai Herbamare). Koko valmiit vihannekset yhteen. Voit vielä lisätä muutaman lusikallsen oliiviöljy-valkosipuli-yrttikastiketta päälle.

Lisäsin tällä kertaa myös vähän pastöroimatonta vuohenjuustoa, eli ”lait cru ”- juustoa, joka on suosittua esim Ranskassa. Niissä on vielä entsyymitoimintaa, joka helpottaa ruuansulatusta. Lisäksi niissä on hurjasti hyviä bakteereita, jotka ovat hyviä suolistobakteeriston kannalta.

 

img_5217Pähkinäinen kana

Kanan voi maustaa monin tavoin, oma suosikkini syntyy käyttämällä
paljon sitruunaa. Se mureuttaa ja tuo makua muuten aika mietoon kanaan. Tällä kertaa lisäsin myös Dukkah -mausteseosta, jossa on mantelia ja pistaasia. Lisäksi 3 rkl oliiviöljyä, suolaa
ja pippuria. Rintapalat on leikattu kahteen osaan ja mausteet jätetty lähinnä palojen alle. Kanatkin on hyvä kieritellä huolellisesti öljyssä.

Sitten kanat uuniin 200 -asteeseen noin 1/2 tunniksi.

Molemmat ruuat voi laittaa uuniin samaan aikaan, sillä ne kypsyvät molemmat yhtä kauan.

 

css.php