1 iso bataatti kuorineen, 1/2 parsakaali, iso kourallinen pinaatinlehtiä. Pyörittele bataattipalat huolellisesti oliiviöljyssä ja kookosöjyssä, tai jommassa kummassa. Noin 2 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl kookosööjyä. Pullasuti tai kädet avuksi, niin rasva levittyy hyvin.
Sitten sekaan Harissa-tahnaa oman maun mukaan (siinä on chiliä).
Laita bataatit uuniin n 1/2 tunniksi. Höyrytä parsakaalipaloja 4-5 min, sitten laita paloille ripaus hyvälaatuista suolaa (meri- tai himalaja tai Herbamare). Koko valmiit vihannekset yhteen. Voit vielä lisätä muutaman lusikallsen oliiviöljy-valkosipuli-yrttikastiketta päälle.
Lisäsin tällä kertaa myös vähän pastöroimatonta vuohenjuustoa, eli ”lait cru ”- juustoa, joka on suosittua esim Ranskassa. Niissä on vielä entsyymitoimintaa, joka helpottaa ruuansulatusta. Lisäksi niissä on hurjasti hyviä bakteereita, jotka ovat hyviä suolistobakteeriston kannalta.
Kanan voi maustaa monin tavoin, oma suosikkini syntyy käyttämällä
paljon sitruunaa. Se mureuttaa ja tuo makua muuten aika mietoon kanaan. Tällä kertaa lisäsin myös Dukkah -mausteseosta, jossa on mantelia ja pistaasia. Lisäksi 3 rkl oliiviöljyä, suolaa
ja pippuria. Rintapalat on leikattu kahteen osaan ja mausteet jätetty lähinnä palojen alle. Kanatkin on hyvä kieritellä huolellisesti öljyssä.
Sitten kanat uuniin 200 -asteeseen noin 1/2 tunniksi.
Molemmat ruuat voi laittaa uuniin samaan aikaan, sillä ne kypsyvät molemmat yhtä kauan.