1181
post-template-default,single,single-post,postid-1181,single-format-standard,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Uusi syksy – uusi kirja!

Uusi syksy – uusi kirja!

Suolistoa hoitamalla superaivot

Viime kevät kului kuin tutkijan kammiossa. Kahlasin valtavan määrän tutkimuksia ja kirjoituksia läpi uutta kirjaani varten. Suoraan sanoen, en tiedä olisinko lähtenyt tuohon prosessiin, jos olisin arvannut työmäärän 🙂 . Mutta nyt kirja Suolistoa hoitamalla superaivot on valmis ja kaupoissa ja olen supertyytyväinen <3 ! Minusta tämä tieto oli saatava sellaiseen muotoon, että kuka tahansa jaksaa siihen perehtyä. Niin tärkeä aihe se on meidän kaikkien terveydelle ja tietysti aivotoiminnalle.

 

Kenen kannattaa perehtyä aiheeseen?

 

Ehkä olet kuullutkin suoliston ja aivojen yhteydestä? Siitä on ollut aika monta juttua lähiaikoina mediassakin. ”Mutta miten tämä koskee minua?” on yleinen kysymys. Asia voi tuntua jotenkin kaukaiselta, etenkin jos tunnelma vatsassa on ihan ok.

 

Tässä onkin koko kirjan suurin pointti: Suoliston ja aivojen yhteyden vaaliminen koskee jokaista. Nykymaailmassa hyvä suoliston bakteerikanta, eli mikrobikanta (mikrobita) ei ole kenellekään itsestäänselvyys ja syy ei ole meidän. Antibioottikuurit elämän aikana, lääkkeet, happosalpaajat, torjunta -aineet, kemikaalit (joita emme voi kokonaan mitenkään välttää), luonnonläheisyyden väheneminen ja niin edelleen, ovat tekijöitä jotka heikentävät bakteerikantaa ilman että me välttämättä tiedämme siitä mitään.

 

Puhun kirjassa erityisesti suoliston vaikutuksesta aivotoimintaan ja mieleen. Tämäkin koskee jokaista. Hyvä mieliala, keskittymiskyky ja parempi stressinsieto kumpuavat hyvinvoivasta suolistosta.

 

Ruokavalio

 

Tutkijoiden mukaan ns länsimainen ruokavalio on suuri pahis bakteerikannan muutoksien aiheuttajana. Liikaa lihaa (etenkin prosessoituja lihatuotteita), liikaa tärkkelystä ja sokeria. Kasvisten yksipuolisuus ja vähäisyys. Rasvojen väärä laatu. Tämä koituu suoliston bakteerien kohtaloksi – tai oikeastaan – jotkut, mutta eivät hyvät, bakteerilajit menestyvät liiankin hyvin ja ne voivat edesauttaa sairauksien syntymiseen  ja aivotoiminnan heikkenemiseen. Eli ns kansansairaudet juontavat juurensa oikeastaan ruokavaliosta suolistobakteerien kautta. Selosta kirjassa tarkemmin, miten tämä tapahtuu.

 

Toisaalta ruokavalio on avain bakteerikantaa ruokkiessa. Selostan viimeisimmän tutkimustiedon kirjassa siitä, mitä kannattaa syödä. Ja takaan että tämä ei ole vaikeaa –pitää vain tietää 🙂 . Ja reseptejäkin on. Kaikki ovat herkullisia, kaikille sopivia ja suoliston bakteereiden mieleen :).

 

Probiooteille ja probioottisille ruuille on omistettu myös paljon tilaa. Tämän luettuasi olet todella kärryillä.

 

Matala-asteinen tulehdus ja verensokerin tasoittamisen hyödyt terveydelle ja aivotoiminnalle oli myös pakko mahduttaa mukaan. Kirjassa on ohjeet ruokavalioon, jolla nämä asiat laitetaan kuntoon 🙂 .

 

 

Stressi heittää kapuloita rattaisiin

 

Toisaalta stressi on valtavan suuri tekijä, kun pohditaan syitä suolsitobakteeriston heikkenemiselle. Stressi, niin henkinen kuin fyysinen, jota länsimaalainen ihminen kokee arviolta 80 % ajastaan (entisaikojen 20%:iin verrattuna valtava lisäys) vähentää tehokkaasti hyödyllisten bakteerien kantoja, kun taas se lisää sairautta aiheuttavien bakteerien määrää ja niiden tuottamien aineiden vaarallisuutta. Siksi kirja käsitteleekin myös erikseen stressiä ja sen hallintaa. Kannattaa huomioida, että stressi voi syntyä myös vain palautumisen puutteesta – touhuamme joskus vähän liikaa, eikä keho pysy mukana.

 

Entä jos on suoliston vaivoja?

 

Lisäsin kirjaan oppaan siitä, kuinka voi lähteä parantamaan tilannetta, jos suolistossa vointi ei ole hyvä – eli on turvotuksia, kaasunmuodostusta, kipua tai tuntee että suoliston huono vointi vaikuttaa mielialaan ja jaksamiseen. On hyvä ottaa muutaman viikon erityinen suoliston hoitokuuri silloin ohjelmaan. Oireista voi tosiaankin päästä eroon!

 

Voit hankkia kirjan Suolistoa hoitamalla superaivot – viisi askelta parempaan työtehoon ja palautumiseen (Viisas elämä 2019) Adlibriksen nettikirjakaupasta, Suomalaisen kirjakaupan nettikirjakaupasta ja Suomalaisen kirjakaupan kivijalkaliikkeistä.

 

Mielenkiintoisia lukuelämyksiä, hyvää mieltä ja loistavaa aivotoimintaa sinulle!

No Comments

Post a Comment

css.php