310
post-template-default,single,single-post,postid-310,single-format-standard,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.3.3,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Miksi suosin luomua?

Miksi suosin luomua?

Syksyllä olin luomu-torilla Helsingin Kellohallilla. Ihanaa, kojut pursuivat ihania, tuoreita vihanneksia, joita oli vaikka mitä lajikkeita. Lehtikaaliakin oli ruukussa, se oli kuin iso huonekasvi pitkine varsineen :).

Aika usein minulta kysytään, miksi ohjeistan ostamaan luomukahvia ja muutenkin suosimaan luomua. Moni murisee kaupassa hintoja vertaillessaan luomun kalleutta ja jos ei selvää kuvaa ole siitä, miksi sitä ostaisi, tulee kärryyn todennäköisesti heitettyä se edullisempi ihan samannäköinen (tai paremmannäköinen) vihannes tai muu tuote.

Torunta-aineilla on vaikutuksia hormoneihin ja hermostoon, luomussa niitä ei ole

Tässä syitä ”luomuintoiluuni”. Luomua valitsemalla vältymme hermostoa ja hormonitoimintaa sekoittavilta kemikaaleilta. Kun ostat ”tavallista” kahvia, saat kaupan päälle myös torjunta-aineita, tai kun  ostat ”tavallista rypsiöljyä” niin saat kaupan päälle taaskin torjunta-aineet. Kun ostat luomua niin näitä ei – toivottuja kaupan päällisiä ei tule. Toki ilman ja sateen mukana tullee joitain haitallisia aineita kasviksiin, mutta ei ihmisen ruiskuttamalla lisäämiä.

EU:ssa ollaan tiukentamassa tiettyjen torjunta-aineiden käyttöä. Syynä on se, että on huomattu niiden vaikuttavan oppimiseen ja muistiin liittyvien aivorakenteiden kehitystä. Jo aiemmin on huomattu myös vaikutukset hormonijärjestelmään. Samojen aineiden on aiemmin huomattu vaikuttavan mehiläiskantoihin. Lisää aiheesta: Neonikotinoidien turvarajaa alennetaan

No Comments

Post a Comment

css.php