370
post-template-default,single,single-post,postid-370,single-format-standard,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Voiko vanhenemiseen vaikuttaa ravinnolla?

Voiko vanhenemiseen vaikuttaa ravinnolla?

Olen jatkuvasti ihan äimistynyt siitä, mitkä mahdollisuudet meillä on suojata aivojamme ja muuta elimistöämme niitä uhkaavilta sairauksilta ja rappeutumiselta. Jos tämä tieto popularisoitaisiin ja kasviksia mainostettaisiin kuten monia epäterveellisiä ruokia, niin voi vain arvailla, paljonko terveys ja elämänlaatu kansakunnissa lisääntyisi. Tässä on hauska parsakaalimainos.

Parsakaali ja NRF2 - aktivointi

Kaalikasvit ovat suomalaista superfoodia

NRF2 -aktivointi – mitä ihmettä?

Suojaavat mekanismit ovat monenlaisia ja monenlaisten kasvikunnan yhdisteiden aikaansaamia. Esimerkiksi parsakaalissa on yhdistettä nimeltä isotiosyanaatti sulforafaani (jep ;)), joka aikaansaa soluissa voimakkaan puolustusreaktion syöpäsoluja vastaan ja aivoissa suojaa hermosolujen rappeutumiselta (ALZ, Parkinson, yms) aktivoimalla NRF2/ARE-mekanismia. Tärkeintä ei kuitenkaan ole ymmärtää tieteellisiä faktoja sinänsä, vaan osata soveltaa tutkimusten tietoa. Yllä olevan linkin kautta löydät halutessasi vaikka kuinka paljon tutkimustietoa.

Käytännön keinot luonnolliseen aivojen ja kropan suojaamiseen ja vanhenemisen hidastamiseen:

  • Syö parsakaalia ja muita kaalikasveja usein. Älä keitä löllöksi vaan laita raakana smoothien sekaan tai höyrytä kevyesti, niin että väri jää kirkkaan vihreäksi. Mausteeksi sopii kylmäpuristettu oliiviöljy ja ripaus hyvälaatuista suolaa (käsittelemätön meri-tai vuorisuola)
  • Kerää värejä lautaselle. Kaikki värit toimivat antioksidantteina eli vapailta radikaaleilta suojaavina tekijöinä. Emme voi välttää noita vapaa radikaali -vihulaisia, mutta voimme suojautua antioksidantein. Laita siis salaattiin montaa eri väristä kasvista ja loraus öljyä – siinäkin on antioksidanttiyhdisteitä ja beetakaroteeni imeytyy hyvin kun mukana on rasvaa
  • Syö marjoja!
  • Syö luonnollisen E-vitamiinin lähteitä. E-vitamiinia on kahdeksaa eri muotoa ja kaikilla niillä on omat tehtävänsä elimistön suojaamisessa (E-vitamiini on siis antioksidantti myös). Napsi pähknöitä ja siemeniä ja löträä kylmäpuristetuilla öljyillä säästelemättä!

photo credit: arbyreed via photopin cc

No Comments

Post a Comment

css.php