681
post-template-default,single,single-post,postid-681,single-format-standard,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,stockholm-core-2.4.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Virtaa ravinnosta – kirjan julkkarit ja mietteitä kirjan sisällöstä

Virtaa ravinnosta – kirjan julkkarit ja mietteitä kirjan sisällöstä

Mitkä ovat tärkeimmät tekijät hyvän olon ja mielen saavuttamisessa? Mitkä ovat tärkeimmät tekijät omassa ravinnossa? Miten saada muutokset tehtyä ja pysyviä tuloksia? Näistä kysymyksistä lähtee liikkeelle kirjani Virtaa ravinnosta – miten löydät kehon ja mielen tasapainon sinulle sopivalla ruokavaliolla.

Mahtava tunne, kun monen kuukauden kestänyt projekti tulee päätökseen! Kirjan julkaiseminen oli ilmiselvä juhlan paikka ja hyvä syy kutsua kokoon ystäviä ja mukavia ihmisiä uran varrelta.

_MG_4924

Terveys, olo ja suolisto kuntoon ravinnon avulla

Tilaisuuden ohjelmassa oli haastattelu Radio Helsingin juontajan Mikko Mattlarin vetämänä. Mikko teki minulle hyvän kysymyksen ”mitä haluat sanoa kirjallasi”. Yksi keskeinen asia, jonka haluan kirjallani välittää, on, että ravinto on mahtava työkalu kun haluaa hyvän olon, terveen suoliston ja terveen tulevaisuuden. Ravinnon laatu pitäisikin aina ottaa huomioon, niin ennalta ehkäisevänä keinona kuin silloin jos jo on sairastunut. Ravinnon merkitys on vieläkin syvempi, kuin vitamiinien, hivenaineiden ja rasvahappojen saanti – joka sekin on todella tärkeää. Ravinto vaikuttaa geenitasolle asti, geenien ilmenemiseen. Ei siis olekaan niin, että geenit ovat kohtalomme, vaan voimme vaikuttaa niihin elintavoillamme ja sillä mitä syömme. Tätä tutkii tieteenala nimeltä nutrigenomiikka. Hyvä esimerkki tästä on vaikkapa jokin sairausgeeni, joka pysyy hiljaisena, kun ihminen syö terveyttä edistävää ravintoa. Toinen hyvä esimerkki ravinnon suoja-aineiden vaikutuksesta on vihreän teen antioksidantit, jotka estävät kromosomien päissä olevien telomeerien lyhentymistä, jonka vaikutuksesta solut voivat jakautua pidempään – ja näin ihmisen elinikä pidentyä.

_MG_4947

Kirjassani pyrin myös antamaan vastauksia juuri niihin kysymyksiin, joita yleisimmin minulta kysytään luennoilla ja vastaanotolla. Ja niitä on lukuisia! Esimerkiksi millaista rasvaa kannattaa syödä ja minkä verran? Mistä saa kuituja parhaiten? Miten saisi suoliston kapinan laantumaan? Miten ravinnolla voisi vaikuttaa energiatasoon ja olla virkeämpi ja paremmalla mielellä? Kannattaako ravintolisiä syödä ja miten? Ja niin edelleen.

_MG_4952

Miten ruokavaliomuutokset saadaan pysyviksi?

Kun teoriassa on selvää, mitä kannattaa tehdä omalla kohdallaan, on vielä saatava muutokset tehtyä käytännössä. Yleisesti tunnettu tosiasiahan on, että tiedämme monet asiat, mutta jostain syystä hyvät päätökset jäävät toteuttamatta tai puolitiehen. Olen varma, että useimmiten tämä johtuu siitä, että ei ole asetettu konkreettista tavoitetta johon liittyisi konkreettinen toimintasuunnitelma. Tähän annan kirjassa ohjeita ja vinkkejä: miten asiaa voi lähestyä omaan elämään sopivin askelin suunnitelmallisesti. Muutokset on saatava istumaan omaan elämään, aikaa ja energiaa on muutosten tekoon vain rajallisesti.

 

Joskus asiat jäävät puolitiehen siksi, että motivaatio on pinnallista, ei ole mietitty mihin oikeastaan pohjimmiltaan muutoksella pyritään. Pelkkä ”terveellisempi syöminen” tai ”enemmän liikkuminen” ei ole riittävän tarkka tavoite. Se ei myöskään ole riittävän vahva motivoimaan, ellei siihen liity kristallin kirkkaana ajatus siitä, mitä tuolla tekemisellä saavutetaan. Tätä onkin hyvä miettiä, mielellään kynän ja paperin avulla. Painon pudottaminen on hyvä esimerkki: eräs tuttavani motivoitui vatsamakkaran pienentämisestä vasta sitten, kun hän tajusi paremman ruokavalion ja liikunnan lisäämisen aiheuttaman lisääntyneen virkeyden vaikuttavan positiivisesti myös parisuhteeseensa ja lapsiinsa.

 

Innostuinpa taas aiheesta :-D… motivointi ja motivaation löytäminen on kiehtova asia!

 

Kolmas asia, jonka haluan kirjan sanomasta tässä vielä jakaa, on asioiden yhteys toisiinsa. Verensokeria nostava, piilevää tulehdusta ruokkiva ja suoliston bakteerikantaa heikentävä ruokavalio, stressi ja istuminen näkyvät terveydessämme niin lyhyellä, kuin pitkällä aikavälillä. Onneksi meillä on keinot voittaa nämä haasteet – vieläpä aika helposti. 🙂 Yksi vahvimmista keinoista on puhtaan ruuan ruokavalioksi nimeämäni keino. Herkullinen, aito ruoka.

Juhlan ainekset

_MG_4929

Juhlassa ruoka on ihmisten jälkeen paras asia! Ruokalistalta löytyi muun muassa Suvi Tikamon loihtimia tomaatti-pesto- raaka-muffinseja ja raakakakkuja: valkosuklaa-puolukka, joka on kuvassa ja  Sneaker, joista etenkin jälkimmäinen  sai ylistäviä kommentteja.

_MG_4969

 

Näitä nautittiin Korpihillan Kuusenkerkkä-kuohuvan ja Foursigmafoodsin Pakurikahvin kera. Pakurikahvi on mahtava idea, pakurihan on valtavan vahva antioksidantti ja kahvin mukana sitä tulee nautittua ihan huomaamatta. Toki moni pitää siitä myös teenä.

_MG_5017

 

 

Juhlan kruunasivat kauniista kauniimmat kukka-asetelmat. Floramoren tytöt olivat tosiaan pistäneet parastaan! Tunnelmaa tilaan toivat Espoolaisen Home Bazar kauniit, punotut tarjottimet/alustat ja myrkyttömät, itse valetut soijavahakynttilät. Juhlatilana oli kaunis Method Putkisto- sali Bottan talossa Helsingissä.

_MG_4977

Vieraat näyttivät viihtyvän DJ Aleksin tunnelmallisen, persoonallisesti valitun musan soidessa taustalla. Kiitos te kaikki ihanat ihmiset mahtavasta tunnelmasta ja lämpimistä onnitteluista!

_MG_5007

_MG_5003

No Comments

Post a Comment

css.php